‘Aan die waterput gaan die mensen hun hele leven iets hebben, terwijl als ik een uitstapje of iets dergelijks maak dit een halve dag of zo duurt’

Make-A-Wish®: de 2.500ste wens in Vlaanderen

 

Make-A- Wish® Belgium-Vlaanderen hoeft eigenlijk nog nauwelijks voorgesteld. Ze ontstond in 1990 op initiatief van Marie-Christiane de Corswarem en maakt deel uit van de Make-A-Wish® Foundation, de grootste wens-vervullende organisatie ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix (USA), waar de organisatie in 1980 werd opgericht. De organisatie is inmiddels wereldwijd verspreid en vervult de wensen van kinderen die aan een levensbedreigende ziekte lijden. Dit jaar vervult de vereniging haar 2.500ste wens in Vlaanderen.

Die bijzondere wens is er een van de 14-jarige Younas uit Wijnegem. Een heel bijzondere kerel met een open blik, altijd goedgemutst en met een hart van goud en dat ondanks een levensbedreigende ziekte waartegen hij strijdt. Make-A- Wish® wil nu – als gevolg van zijn ziekte – zijn favoriete droom waarmaken.

Younas wil anderen helpen

De meeste kinderen van zijn leeftijd kiezen in dat geval voor bv. een ontmoeting met hun superidool, een snoepreisje naar hun favoriete bestemming of een hoofdrol vertolken in een eigen film.

Younas verraste iedereen met zijn ultieme wens: hij wil een waterput laten bouwen in Afrika. Hij denkt en kijkt dus letterlijk en figuurlijk veel verder én droomt ervan om anderen te helpen!

‘Aan die waterput gaan die mensen hun hele leven iets hebben, terwijl als ik een uitstapje of iets dergelijks maak dit een halve dag of zo duurt’, redeneert de pientere Younas.

Younas vindt het immers ronduit belachelijk dat veel mensen in Afrika nog steeds uren moeten lopen om aan drinkbaar water te geraken en dat terwijl wij, Europeanen, hier enkel de kraan moeten opendraaien om water naar believen én op de gewenste temperatuur te krijgen.

Een project van 10.000 euro

De waterput die Younas wenst komt er, en wel in het Gambiaanse dorp Fala, waar de nood aan dergelijke waterput erg groot is. Om die grote droom van Younas waar te maken, is een pak geld nodig, om precies te zijn 10.000 euro. Dit gebeurt via een crowdfunding-actie die inmiddels op volle toeren loopt. Als de tienduizend euro binnengehaald zijn, zullen enkele leden van de Belgische vzw Gammol richting Gambia vertrekken om er samen met de plaatselijke bevolking, de lang verhoopte waterput aan te leggen.

Ondersteun Younas’ droom

Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen doet hiermee een oproep aan de lezers, om mee te bouwen aan de grote droom van Younas en een heel dorp in Gambia. U vindt alle info over deze actie op de website www.crofun.be.

Riketsa & La Posta ondersteunen Make-A-Wish®. U toch ook?

Make-A-Wish® Vlaanderen

Gentsesteenweg 3 bus 002 – 2800 Mechelen

Tel. 015 67 60 00 

Guido Elias
tekst

Make-A-Wish®
foto’s

www.makeawish.be

Nieuwsbrief
Ontvangen? [mailpoet_form id="1"]

Recente Artikels