Il Granito ontstond in Genk in 1994 op initiatief van wijlen Barbara Eleutheriadis en Vito Rizzi. Vito, afkomstig uit Puglia, zetten de natuursteen business van de familie in Italië hier verder. Zoon Angelo kwam in 2006 in het bedrijf, na een opleiding als marmer-steenhouwer. Hij heeft hiernaast ook een grote passie voor architectuur en meubels. Het was die passie die hem aanspoorde zelf contacten te leggen met ontwerpers, kunstenaars en architecten.

Dit alles zorgde voor een opvallende wending in het bedrijf, dat natuursteen ging verwerken in uitzonderlijke vormen zoals meubels en objecten in natuursteen. Naast bijzondere marmers, is het bedrijf ook gespecialiseerd in graniet, onyx en travertijn. Il Granito levert maatwerk af.

Angelo dweept trouwens met marmer: ‘Ik ben opgegroeid tussen het marmer, als kind kwam ik al vaak in het atelier en mijn passie ervoor is met ouder worden enkel nog gegroeid. Na mijn middelbaar studeerde ik in dag- en avondonderwijs voor beeldhouwer en marmerbewerker. Marmer is een absolute must-have in het interieur, zowel als center-piece of in accessoires. Maar, gebruik het met mate, want een overkill heeft een tegengesteld effect. In onze interieurprojecten zijn marmeren voorwerpen, wanden, vloeren, badkamers en keukenelementen échte blikvangers, waarbij de gebruikte tabletten met veel zorg en in samenspraak met de opdrachtgevers worden gekozen. Het is een natuurproduct, weliswaar niet krasbestendig, maar vlekken zijn wél gemakkelijk te verwijderen met een neutrale allesreiniger en een vochtige doek. Met de tijd zal je zien dat marmer gebruikt is, daar moet je van houden.’

 

Buitenlandse projecten

Il Granito verwierf de jongste jaren ook in het buitenland veel aanzien! Angelo: ‘Eind 2014 deden we maatwerk voor een loft in New York, een renovatieproject door de Antwerpse architect Dieter Vander Velpen. Bijzonder was ook de opdracht voor restaurant The Jane, in samenwerking met Michaël Verheyden, voor wiens homecollectie we ook objecten vervaardigen. En we werken o.a. ook voor Kreon lighting. We halen ook veel voldoening uit buitenlandse projecten zoals (vaak) in Parijs, en zelfs in Moskou (waar Il Granito een privé-penthouse van ca. 1.500 m² op het dak van het Four Seasons Hotel, met zicht op het Rode Plein inrichtte) en in Detroit, waar Il Granito aan het werk is in een vijfsterren hotel in samenwerking met ASH uit New York.’

Marmer is hip

Marmer is trouwens sinds een zestal jaren terug erg populair en hip. Momenteel verkoopt Carrara-marmer enorm goed, maar er is uiteraard nog meer: zware, groene, rode marmer.

‘Marmer zal altijd in het luxesegment blijven en gevraagd zijn en zo is het goed’, knipoogt Angelo.

En wil je kwaliteitswerk, dan zit je bij Il Granito op het juiste adres!

 

 

Il Granito 
natuursteen

info@ilgranito.be
www.ilgranito.be

Cafeine
foto’s

www.cafeine.be

Nieuwsbrief
Ontvangen? [mailpoet_form id="1"]

Recente Artikels