Comedy, drama, ik vind het allemaal erg leuk!

Het gaat momenteel supersnel voor Charlotte Timmers (28). De Limburgse actrice uit Zonhoven maakt snel carrière en krijgt de ene na de andere hoofdrol aangeboden. En toch heeft ze er geen kapsones door gekregen, ze blijft de eenvoud zelf. Vooral dat maakte tijdens ons gesprek grote indruk. Het werd boven alles een gezellige en ontwapenende babbel met een enthousiaste flapuit.

Je zat met Matteo Simoni op school. Je leek wel voorbestemd om actrice te worden? Charlotte Timmers: We waren daar toen in het middelbaar niet echt mee bezig. Hoewel, het is ook niet zo plots gekomen, de idee actrice te worden. Van jongs af had ik al interesse in acteren, toneel en dictie. Het zat er duidelijk in en… het moest er dus ook uit (lacht). Ik heb er eigenlijk altijd wel van genoten om mensen te entertainen en imitaties te doen. Mijn peter deed aan amateurtoneel en ook mijn papa was altijd al geïnteresseerd in theater. Hij speelde recent trouwens een gastrolletje in Beau Séjour, eigenlijk meer een gimmick zeg maar. Dus ja, acteren is me enigszins met de paplepel meegegeven.

Komt daarbij dat je huidige vriend Robin Pront ook regisseur is en bekend werd als regisseur van D’Ardennen. Al evenmin toeval. We delen in elk geval een gemeenschappelijke passie: film. Wij zijn wel echte film- en cinemafreaks en in Antwerpen, waar we wonen, worden we op dat vlak wel verwend. Als we vrij zijn, gaan we inderdaad wel vaak naar de cinema of kijken we een filmpje thuis. We genieten daar erg van én ik leer af en toe nog iets bij van Robin, die me wijst op bepaalde visuele stijlen.

Charlotte Timmers Foto bij La Posta

Je acteerde o.a. in ernstige reeksen als Vermist en Beau Sejour. Niet echt om vrolijk van te worden. Terwijl jij vooral – zo wordt toch beweerd – vooral sterk bent in Comedy zoals in ‘Wat als’. Wat doe je liefst, comedy of drama, waarom? Wel, ik ben eigenlijk vooral opgegroeid met comedy, mijn diepste herinneringen gaan hier naar terug, naar de films van bv. de legendarische Louis de Funès. Ik was nog kind toen ik met zijn films zoals La Grande Vadrouille en Le Rabi Jacob in contact kwam. Ik vind het vooral erg fijn dat ik mag afwisselen en beide mag doen, drama en comedy. Ik vind het geweldig om te switchen. Zeker omdat ik me eigenlijk heel mijn leven als een clown heb gedragen (lachje). Ik voel me ook een beetje een komiek, maar vind het fijn dat ik ook de kans krijg in dramaseries te acteren. Maar inderdaad, misschien gaat mijn persoonlijke voorkeur eerder uit naar comedy. Ik kijk erg op naar super grappige mensen als Ben Segers en Bruno Vanden Broecke bijvoorbeeld. Dat zijn acteurs die ik echt bewonder, waar ik naar opkijk en nu mag ik aan hun zijde spelen. Dat is natuurlijk heel bijzonder. Al is die bewondering wel altijd binnen de normale perken gebleven. Maar, het is natuurlijk wél bijzonder fijn dat ik van hen, erg goede acteurs, veel kan bijleren.

Je volgde geen theater- of toneelschool maar uiteindelijk woordkunst in het Lemmensinstituut. O, dat Lemmensinstituut heb ik fulltime tijdens mijn humaniora gedaan. Daarna heb in sinologie gestudeerd aan de universiteit in Leuven, maar ik heb die studie niet voltooid, al spreek ik wel een behoorlijk mondje Chinees en heb ik een fascinatie voor Azië. Op aanraden van vrienden heb ik dan het toegangsexamen voor de Studio Herman Teirlinck gedaan. Het was echter niet meteen mijn droom om toneelschool te volgen en eigenlijk had ik me maar half voorbereid voor dat ingangsexamen. Ik had slechts één tekst voorbereid en de jury had dat ook meteen begrepen…

Charlotte Timmers Foto bij La Posta Maar toch ben je het acteerwereldje ingerold? Ja, en daar ben ik erg gelukkig om. Ik vind het bijzonder fijn om te werken voor tv en films te draaien. Theater zou iets anders zijn en is in feite een ver van mijn bed gebeuren. Maar ik zeg ook nooit nooit. Je mag immers nooit iets uitsluiten. Ik besef maar al te goed dat ik ook een tikkeltje geluk had dat ik in de film- en tv-wereld ben beland. Op dat vlak verschilt ons land immens met bijvoorbeeld de USA, een land dat mij enorm boeit en aanspreekt. Daar moet je om te beginnen een agent hebben en kan je evenmin zonder diploma aan een auditie deelnemen.

Zegt een modellencarrière je wat. Je heb al meerdere shoots gedaan, zoals deze nu voor La Posta magazine, waarvan je ook hét gezicht wordt. Eerlijk gezegd vind ik dat niet zo heel ontspannend, een fotoshoot. Maar, ik wil er meteen wél aan toevoegen dat deze shoot voor La Posta magazine, best heel leuk was, dankzij de leuke fotograaf die me meteen op mijn gemak stelde. Toch blijf ik een fotoshoot een heel rare (lacht) en heel statische bezigheid vinden. En toegegeven, ik ben niet on-ijdel (lacht).

Je hebt iets met politici blijkbaar. Ik verwijs dan naar de legendarische tv met o.a. minister-president Geert Bourgeois in de Ideale Wereld? Ook daar kwam je gevoel voor comedy wel sterk naar voren. Ja, daar hebben we een aantal bv’s en politici, zoals Rudy De Leeuw, Geert Bourgeois, Karel Van Eetvelt en andere, goed beetgenomen. Het was heel leuk, al had ik behoorlijk wat stress voor die opnames. Ik dacht immers: gaan die hier wel kunnen mee lachen? Maar ze waren vooral verwonderd en begrepen wellicht niet wat hen overkwam. Er kwamen achteraf wel veel reacties en ik ga er van uit dat ze mij bij een volgende gelegenheid wél zullen herinneren.

Welke projecten staan eerlang op stapel? We weten dat je gaat meespelen in de vtm productie De Bende van Jan de Lichte van Louis-Paul Boon. Wel we zijn momenteel (op het moment van ons gesprek, half maart) volop aan het draaien voor De Bende van Jan de Lichte, in het kasteel van Ecaussinnes, in Henegouwen. Enorm vermoeiende en lange draaidagen. En binnenkort werk ik mee aan een nieuw project, en draai ik een pilootproject waarvoor ik erg enthousiast ben, maar waarover ik verder contractueel niets meer mag vertellen… Maar, het is inderdaad zo dat mijn agenda de jongste tijd steeds meer gevuld geraakt. En dat is natuurlijk wél fijn. Ik laat het gewoon allemaal op me af komen.

Iets anders: je reisde langere tijd rond in Thailand en China, op 22-jarige leeftijd. Ben je een fervente reizigster? Welke landen/ bestemmingen boeien je? Ik reis inderdaad héél graag en was al een paar keer in Azië. Mijn studies sinologie kwamen we dus toch nog goed van pas tijdens mijn verblijf in China. Maar ik ben vooral een enorme Amerika-fanaat. Ik ben enorm geboeid door dat land. Mijn tante – de jongste zus van mijn papa – woont trouwens in Los Angeles. En mijn neefjes spreken enkel Engels, ze zijn daar opgegroeid. Dat was voor mij eigenlijk bovendien een aansporing om zelf ook goed Engels te praten. Mijn grote droom is om eens dwars door Amerika te reizen, een roadtrip van enkele weken te maken.

Je gaat regelmatig in La Posta eten. Wat vind je ervan en welke Italiaanse gerechten genieten je voorkeur en waarom? Dat klopt. Van toen ik 7/8 jaar was gingen we er frequenter tafelen met mijn ouders. Mijn papa is immers bevriend met Fabio. Het is altijd grappig als ze tegen elkaar bezig zijn. Ze hebben dezelfde humor. Ikzelf ben vegetariër, maar op de kaart van La Posta vind ik – ook als vegetariër – best mijn gading. Mijn lievelingsschotel is trouwens een pasta pomodoro, een klassieke maar bijzonder lekkere pasta. Ik kom er trouwens altijd graag weer.

Dank voor je medewerking en alvast nog veel succes Charlotte!

Guido Elias
interview & tekst

Gunter Broodcoorens
fotografie
www.studio4.be

Tanja Dexters 
kleding
www.dexters.be

Nieuwsbrief
Ontvangen? [mailpoet_form id="1"]

Recente Artikels